COVID-19

Alopecia areata og COVID-19 (koranaviruset)

Underveis i pandemien er det flere som spør om mennesker med alopecia areata har høyere risiko for infeksjon fra koronaviruset. Alopecia UK har fått følgende svar fra fageksperter:

Alopecia areata i seg selv går verken ut over immunforsvaret eller forårsaker immunsvikt. Det er ingen grunn til å tro at mennesker med alopecia areata er mer utsatt for COVID-19 enn befolkningen generelt, verken når det gjelder å få viruset, eller å bli mer alvorlig syk av det. 

Unntaket kan være de som blir behandlet med orale medisiner som undertrykker immunforsvaret. Disse medisinene inkluderer steroidtabletter, azathioprin, metotrexat, ciclosporin, mycophenolate mofetil (MMF) og JAK-hemmere. Vi anbefaler de dette gjelder å rådføre seg med sin hudlege. Vi forventer ikke at bruk av produkter som steroidkremer eller kremer, diphencyprone lotion og steroidinjeksjoner i hodebunnen, vil øke risikoen for infeksjon med COVID-19.

Artikkelen på engelsk kan leses her: https://www.alopecia.org.uk/news/alopecia-and-covid-19-new-coronavirus

 

Flere har også stilt spørsmål ved om koronavaksinen kan trigge eller forverre alopecia areata:

Alopeciaforeningen har ikke funnet medisinskfaglig informasjon eller forskning om at koronavaksinen kan trigge eller forverre alopecia areata. Det er mulig å følge med på meldte mistenkte bivirkninger på nettsidene til legemiddelverket.no. Der har vi ikke sett at alopecia areata nevnes spesifikt. Det forskes kontinuerlig på bivirkninger og effekten av koronavaksine på ulike undergrupper, men oss bekjent finnes det ikke noen vitenskapelige publikasjoner som går spesifikt på alopecia areata og koronavaksine. 

Alopeciaforeningen henviser til FHI når det gjelder informasjon om koronavaksine: www.fhi.no/sv/vaksine/koronavaksinasjonsprogrammet/koronavaksine/ Vi råder dessuten alle som har spørsmål om koronavaksinen om å henvende seg til sin fastlege. 

Kontakt oss

Adresse :

Postboks 4402 Nydalen, 0403 OSLO

 

Telefon :

957 54 929

Epost:

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Org. nr. :

990 470 693

Bankgiro :

7030 30 12581